Använd tyger i bakgrunden på barnbilder

Det är stökigt hemma. Leksaker ligger på golvet, klädhögen med tvätt når snart taket och det är grått februariväder ute. Det är dags för en ny miljö!

Tyger1

Jag tycker att tyger med mönster och färger ger glada färgklickar och fina bakgrunder i bilderna. Du kan få fram en sommaräng med blommor eller en stad med människor och hus. Ibland kanske ett enfärgat tyg passar bäst.

Färgen på tyget ger en blå, lugn stämning. De vita prickarna ger en lekfullhet åt bilden. Och borta är stöket i bakgrunden.
Färgen på tyget ger en blå, lugn stämning. De vita prickarna ger en lekfullhet åt bilden. Och borta är stöket i bakgrunden.

Hitta en ljus plats hemma. Sätt ditt barn med ansiktet riktat mot ljuset från fönstret. Ställ ett klädställ bakom ditt barn. Om du inte har en ställning hemma kan du köpa en i närmaste varuhus. Köp sedan klämmor i en järnhandel och olika tyger som du tycker om. Gärna i stretchtyg (bomull och elastan) för då blir de inte skrynkliga så lätt.

Du väljer själv hur nära du vill att bakgrunden är. Testa dig fram om du tycker den ska vara nära ditt barn eller om den ska skymta längre bort i bilden.

Du kan även hänga upp barnets favoritfilt, ett överkast eller en matta. Se vad ni hittar för tyger.