Gör en picknick och fotografera den

Picknick gör sig bra som arrangerad fotografering. Ha den inomhus för mest kontroll.

Det bästa jag visste när jag var barn var att gå på picknick. Mamma brukade skratta när hon såg mig och mina kompisar gå på utflykt. Vi kom tio meter upp på ängen och sedan satte vi oss på en filt och började mumsa. Det var inga långa utflykter i meter mätt men mysiga.

Packa en korg med det godaste ni vet, ta cykel eller bil till en äng eller strand och packa upp. Jordgubbar som är varma och somriga ger fina bilder då ditt barn undersöker dem. Du kan tänka på detaljer som att kuddar och filt matchar varandra. Att ditt barns kläder är ljusa och inte tar uppmärksamhet från barnet. Hitta glas och skålar som säger något extra till dig.

Det behöver inte vara varmt för att ni ska ha en picknick. I regnigaste novemberväder kan ni ha en picknick inomhus. Var i ett ljust rum och tänk på att ta bilderna när det är ljust utomhus, vilket det inte är så många timmar den delen av året. Ta fram barnets te-servis och låt henne servera vänner eller gosedjur. Ta fram vindruvor och kex och ­picknicken är i full gång!