Gå några steg och få en renare bild

Bättre bilder gömmer sig bakom din vilja att röra på benen och hitta nya vinklar.

Ta bilden på ditt barn medvetet. Titta på barnet men även hur det ser ut runtomkring. Är det en lugn miljö? Eller finns det många saker i bakgrunden som stör? Ändra vinkel, plats eller bländare för att få fokus på barnet.

Eluttag och element hamnar lätt i fokus. Genom att bara ta några steg får jag den vita soffan som bakgrund i stället. Det ger ett lugnare intryck. Jag slipper även reflektionen i golvet som jag knappt tänkte på när jag tog första bilden.
Eluttag och element hamnar lätt i fokus. Genom att bara ta några steg får jag den vita soffan som bakgrund i stället. Det ger ett lugnare intryck. Jag slipper även reflektionen i golvet som jag knappt tänkte på när jag tog första bilden.

Här är bara några av alla de saker som jag brukar missa när jag inte är uppmärksam:

  • Trassliga sladdar på golvet
  • En stökig bokhylla
  • En lampa eller en tv som lyser starkt
  • Eluttag
  • Element
  • En skrikig färg på en möbel
  • En flaggstång som ”växer” ur huvudet på barnet
  • Bilar i bakgrunden
  • Utstickande armar och ben från andra