Fota ditt barn på väg med ryggen mot kameran

Ibland kan en bild med ryggen på ditt barn berätta mer av en historia än en perfekt ansiktsbild.

Kanske känner hon inte alls för att titta åt ditt håll utan vill upptäcka allt som världen har att erbjuda åt andra hållet? Berätta då det med dina bilder.

vag1

vag3

Du kan visa hennes självständighet och växande nyfikenhet. Hon försvinner under längre och längre stunder men kommer tillbaka igen med massor att berätta.

Att se ditt barn, se hennes hår som blåser sig rufsigt, hennes lite för långa jacka och pinnen hon håller i handen när hon är på upptäcktsfärd, är speciellt.

Det är något extra magiskt tidig morgon och sen kväll. Den ”gyllene timmen” är den första och sista timmen som solen skiner varje dag. Solljuset har då ett varmt, mjukt skimmer. Skuggorna är inte alls så framträdande som under dagtid och ditt barn behöver inte kisa för att det är starkt solljus. Färgerna på bilderna blir även förstärkta på ett vackert vis. Jag skulle beskriva det som om allt blir mer härligt och förlåtande.

vag2

När solen går upp och ned om sommaren är kanske inte ditt barn vaket, eftersom det sker så pass tidigt och sent, men resten av året är det lättare. Du kan gå in på golden-hour.com för att få den exakta tiden för gyllene timmen i den stad du bor i.