Bildserier – nöj dig inte med en bild

Se till att du kan ta många bilder i snabb serie. Inte bara för att få den bästa bilden utan för att få en hel berättelse.

bildserie
Menyalternativet för att slå om till bildserie ser likadant ut på alla kameror. På samma ställe hittar du även möjlighet att fota med fördröjning. Så du kan trycka av och springa in i bild.

Vad jag tycker det är härligt med minspel! Inte bara ett kameraleende utan äkta känslor. Det är ju dem du vill fånga.

Du vill fånga olika uttryck i ditt barns ansikte. Förvåning, tankfullhet, butterhet och glädjetjut. Uttrycket kan ändra sig på mindre än en sekund. Det gäller att vara beredd och ha kameran inställd på bildserie.

En bild på ditt barn som gör en grimas kanske inte är något du sätter upp ­enskilt på väggen. Men i en bildserie med flera bilder som berättar en historia kan den finna sin plats.

Barnets första hallon. Han tittar på hallonet, ögonbrynen är höjda och munnen är lite öppen. Sen klämmer han till lite för hårt på bäret så det mosas i hans hand. Usch, han rynkar på näsan. Men en liten bit hamnar i munnen. Det är surt och munnen dras ihop, bara för att sedan spricka upp i ett stort leende.

Öppna paket. Slå in en leksak. Låt barnet försöka öppna presenten. Han drar i pappret och tuggar på kanterna lite bekymrat. Sedan hittar han snöret och leker glatt med det. Du hjälper honom med pappret och till sin stora förvåning ser han att hans nalle ligger i paketet.

Kasta en boll. Släng upp en boll i luften. Nicka den och få ett skratt tillbaka. Göm den under tröjan och fråga vart den tog vägen. Han ser fundersam ut till en början men ser sedan en stor mage under din tröja och går fram till dig med stor övertygelse.