Bebisens säkerhet kommer före allt

Jag blir lätt svettig när jag ser bilder på bebisar i diverse olämpliga miljöer – hängande i hängmattor, på stegar och liggande på stentrappor. Allt jag kan tänka är: Var är kuddarna?

Madrasser är en mycket bra fotograferingsmiljö för en nyfödd bebis eller en lite större, nyfiken och rörelseglad bebis. Då behöver du inte oroa dig för sängkanter, att falla av stolar eller höga höjder. Lägg någon söt filt på madrassen eller ett vitt lakan. En matta med roliga fransar som hon kan dra i är också uppskattat.

Kuddar är bra om du måste fotografera från lite högre höjd för att få tillräckligt med ljus. Använd dem som bromsklossar runt om sängen eller bordet som du fotograferar på.

Kuddar är en trygghet när du fotograferar ett barn
Lägg kuddarna runt din bebis och ut mot alla kanter. Säkra bromsklossar om hon rullar runt.

Kuddar i mängder är även ett bra tips om du ska fota din bebis sittande. Ha kuddar bakom, framför och vid sidorna som skydd när hon tippar.

Något som är användbart är att lära dig fotografera ”från höften”. Du övar och lär dig fota utan att titta i sökaren. Då kan du ha full fokus på din bebis och samtidigt ta bilder. Det känns tryggt. Det kan ta några försök men du får garanterat även roliga och annorlunda vinklar som du inte skulle fått till annars. Testa och se vad som händer!